Uuden elämäntarinan kirjoittaminen ja yhdeksän piirrettä alitajunnasta

On täysin mahdollista kirjoittaa itselleen uusi elämäntarina. Muuttaa tragedia komediaksi. Etsiä draamalle onnellinen loppu. Muuntaa tragikomedia merkitykselliseksi sankaritarinaksi. Loiventaa kulmia, luonnehtia hyvän kautta ja nähdä koettelemukset kasvupohjana.

Harvoin vaikutumme elokuvasta tai kirjasta, joka on pelkästään onnellinen. Koskettavimmat tarinat nostattavat tunteita epätoivosta, selviytymisen pelosta ja vastoinkäymisistä, jotka sankari ylittää. Hän valaa esimerkillään meihin voimaa.

Elämämme näyttäytyy tarinan kaltaisena, sisäinen puheemme kertaa fiktion juonta. Alitajuntamme luo tarinamme todeksi, toimii dramaturgina kulisseissa. Meillä on kuitenkin kyky ohjata tätä kaikkea tietoisuudellamme.

Tiedostamaton kykenee ihmeisiin ja uskomattomiin sattumuksiin, mutta myös ylläpitämään vanhaa tarinaa, kunnes kirjoitamme sen uudelleen.

Millaisen tarinan kasvattajamme meille kirjoittivat? Entä miten haluaisimme kirjoittaa sen uudelleen? Mikä tahansa tarinan kulku on mahdollinen, kun astumme rohkeasti käsikirjoittajan huoneeseen.

Kirjoittaessani Lumous-kirjaani, halusin tietoisesti luoda maailman, jossa ei ollut pahuutta tai suuria vastoinkäymisiä. Halusin tutkia tämän tarinan kautta, millaista on tasainen onnellisuus. Se oli hauska kokeilu. Lumous-kirja muutti elämäni levollisemmaksi ja ohjasi näkemään arjen taikaa ja mahdollisuuksia kaikkialla. Samoin se avasi minulle mahdollisuuksia, jotka ennen vaikuttivat mahdottomilta. Lumous-kirja ohjasi minut vakaasti sieluni tielle.

Nykyisen tieteen valossa 95 % aivojen toiminnasta on alitajuista. Se viisi jäljelle jäävää prosenttia, tietoinen mieli, hallinnoi alitajuntaa. Kaikki mitä sanomme, ajattelemme, mielikuvittelemme ja teemme, ohjaa alitajuntaa toteuttamaan toiveemme.

Alitajunta on vähän niin kuin pullon henki, paitsi että kolmen toiveen sijaan voimme toivoa loputtomasti!

Eli noin 95 % elämästämme etenee automaattisesti kasvatuksemme muovaamalla tavalla, jos emme puutu siihen mitenkään. Kasvatusohjelmointi vie meidät ”kohtalonomaisesti” elämämme alusta loppuun, jos elämme elokuvan katselijoina, sivusta seuraajina omassa tarinassamme.

Alitajunnan rutinoitunut toiminta ja uskomusten voima saattaa vaikuttaa kohtalolta, alistumme oman tarinamme näyttelijöiksi. Meillä on kuitenkin täydellinen mahdollisuus toimia elämämme kirjailijoina ja kirjoittaa uudelleen koko tarina.

Muuten elämäntarinamme kirjailijoita ovat vanhempamme, sisaruksemme ja kasvuympäristömme.

Kuvittele, kirja, jossa on sinun kuvasi kannessa, ja kirjailijana sinun isäsi, äitisi tai sisaruksesi nimi.

”Kääk”, vai – ”ai jaa, kiva juttu”?

Joskus käy niin onnellisesti, että vanhempiemme tarina miellyttää ja pidämme sen ilolla. Kaikille ei kuitenkaan jaeta kortteja, joita tekisi mieli katsella loppuelämänsä. Silloin on aika astua kirjailijan huoneeseen…

Millainen tarina kiehtoo sinua?
Millaisen päähenkilön loisit ja mikä olisi hänen seikkailunsa?


Mieti, mikä kaikki olisi mahdollista!

Kirjailijana voin kertoa, että aivan kaikki…

Oman ”Sisäisen voiman nousu” -tarinan luominen on paras kaikista. Sellainen Lumous-kirjani oli minulle. Toivon että tunnet inspiraatiota kirjoittaa oman tarinasi juuri siihen muotoon, joka kutsuu.

Ilolla siis eteenpäin lempeään rohkeuteen, alitajunnan ihmeellisiin mahdollisuuksiin.

Luomisen lumouksessa,
Maria



Vielä muutama tiedonjyvä

Yhdeksän piirrettä alitajunnasta

  1. Nykyään tiede arvioi, että alitajunta hallinnoi 95 % aivojen toiminnasta. Se 5 % joka jää tietoisen mielen osuudeksi, antaa ohjeita alitajunnalle. Alitajunta tuottaa sen elämäntilanteen tai tuloksen, jonka tietoinen mieli on ohjeistanut (suuri osa tästä on sisäistä puhetta, joka perustuu vanhoihin uskomuksiin).

  2. Alitajunta on aina hereillä. Jos havaitsemme jotakin outoa yöllä, tiedostamaton herättää meidät.

  3. Alitajunta on rutiinien ja uskomusten tyyssija. Kun pyrimme luomaan uutta, meidän on hyvä työskennellä alitajunnan kanssa yhteistyössä.

  4. Alitajunta ottaa kaiken kirjaimellisesti. On siis hyvä idea valita ajatuksensa ja sanansa tarkasti, alitajunta toteuttaa mitä sinne syötämme. On mahdotonta muodostaa ”ei-kuvaa” jostain, niin että jokin negatiivinen ajatuksemme kuten ”en halua sadetta”, loisi kuvan maisemasta, jossa ei sada. Päinvastoin, alitajuinen mieli luo kuvan sateesta. Emme siis voi negatiivisen lauseen kautta poistaa mitään.

  5. Alitajunta elää aina tässä hetkessä, nyt. Tietoinen mieli voi vaellella menneisiin ja tuleviin asioihin, mutta alitajunta on aina nykyhetkessä. Sen vuoksi on hyvä muotoilla luomisensa nykyiseen aikaan: ”Olen kirjailija” sen sijaan, että ”minusta tulee kirjailija”.

  6. Alitajuntamme on kuin rajaton tietokoneprosessori, jolla on kyky seuloa valtavasta määrästä ympärillä olevaa dataa juuri tarpeellinen. Kanavoinneissa alitajunta hakee tietoa kosmisesta kirjastosta – ja se pystyy paljon suurempiinkin ihmeisiin!

  7. Alitajunta toimii symbolien, kuvien, tunteiden ja metaforien kautta. Alitajunta tuottaa kuvan kaikesta, mitä ajattelemme ja sanomme.

  8. Alitajunta vaikuttaa kehoon – keholla ei ole omaa tahtoa, vaikka jokin mielihalu tai yhtäkkinen kipu saattaisi siltä tuntuakin. Keho on suora tie alitajuntaan ja siksi työskentelminen kehon kautta avaa myös alitajunnasta materiaalia tietoiseen mieleen, jotta voimme ymmärtää itseämme.

  9. Alitajunta kykenee tekemään montaa asiaa samaan aikaan ja se prosessoi asioita myös unen aikana. Ei pidä siis yllättyä siitä, että tietoinen mieli on viimeinen osa, joka saa tietää jostakin sellaisesta asiasta jota alitajuntamme on valmistellut.

Previous
Previous

12 Chakraa

Next
Next

Dimensiot – elämän kosminen kartta / Osa 2: viides ulottuvuus